2008. november 23.:
Figyelem! Eladó sorba kerül Mentes Norbert legendás gitárja, egy Kramer American Vanguard modell! Aki szeretne magáénak tudni egy csipetnyi magyar rock történelmet, és egy kiváló minőségű USA hangszert - Meggyó által felújítva - az a következő e-mail címre küldhet ajánlatot:
sceletor kukac freemail pont hu


2008. november 16.:
2009. év elején végre méltó formában megjelenik az UGASS KUTYA!, első Moby Dick nagylemez újrakiadása, dupla, bónusz DVD-s verzióban!

A Hammer Records az eredetileg még decemberben megjelenő kiadványt a borító grafikai munkáinak csúszása és az évvégi gyártási kapacitások leterheltségére hivatkozva végül 2009. elejére halasztotta.

A hamarosan 20 éves évfordulójához érkező lemez CD változata a feljavított minőségű Ugass kutya! dalokon kívül, a KEGYETLEN ÉVEK LIVE címet viselő, igazi klub hangulatú Moby Dick retro koncert hanganyagát is tartalmazza, ahol a zenekar a Kegyetlen évek lemez összes dalát eljátszotta.

A DVD az előbb említett buli képi változatát, illetve igazi ritkaságnak számító, eddig még kiadásra nem kerülő videoklipeket, illetve egy korai dalt, valamint fotóalbumot is magában rejt majd.

Rendelési, előrendelési, illetve további információkkal hamarosan jelentkezünk!


2008. augusztus 25.:
HARKÁN A MOBY DICK!  >> plakát

2008. szeptember 13-án a Sopron melletti Harka település ad otthont az első alkalommal megrendezésre kerülő Rongyos Gárda Emléknapnak, amely rendezvénnyel a szervezők és a fellépők meg kívánnak emlékezni a mindmáig agyon hallgatott történelmi tényekről, a trianoni traumát elviselni nem tudó fiatalok hősies tetteiről!

A program szombaton 10 órakor kezdődik a Károly-kilátó parkolója mellett található Rongyos Gárda emlékműnél, majd a 64 vármegye soproni alapszervezete invitál minden öntudatos természetbarátot a már hagyományos 12 kilométeres erdei tereptúrára. A túra célja a Soproni-hegység déli lejtőjének lábánál meghúzódó Harka település, ahol 13:30-kor koszorúzásra kerül sor a falu központjában található Hűség Emlékmű.

Az emléknapon résztvevők - ingyenes belépés mellett - 14:30-tól a focipályán KURSZÁN KENDE 12 fős lovas íjász csapat harci bemutatóját láthatják, majd a soproni hagyományörző egyesület tagjai megelevenítik a Rongyos Gárda harcászatát, amelyről Igler Attila tart majd előadást és látványos bemutatót!

Fellépők:
17:00-17:45 KERECSEN
18:00-18:45 SÁRDY BARBARA & PAPP GYULA
19:00-19:45 ROMANTIKUS ERŐSZAK
20:00-20:45 MOBY DICK
21:10-23:00 KÁRPÁTIA

Helyszín: HARKA, Sporttelep - rendezvény sátor (fedett színpad, fedett nézőtér)
Belépőjegy 2.200,-Ft. Elővétel: Szkitianosz Könyvesbolt (Sopron, Előkapu u. 5.)


2008. július 24.:
Ez a nyár sem telik el erdélyi MOBY DICK koncert nélkül! Szenzációs hírről és egyben az alábbi sajtóhírről számolt be Csibi István, a XIII. Borszéki Napok egyik szervezője:

"2008. augusztus 3-án vasárnap 21:30-kor BORSZÉKEN 90 perces élő műsorral lép fel a MOBY DICK együttes. A magyarországi kemény metalzene koronázott királyai a tradicionális felállásban ismét Erdélybe látogatnak!
Az 1990-ben az Ugass Kutya című debütáló lemezükkel csúcsra került soproni kvartett majd 2000 kilométert utazik ezért a fellépésért. Mint azt Gőbl Gábor basszusgitárostól megtudtuk, nem volt kétséges, hogy elvállalják-e a székelyföldi meghívást, hiszen az idén nyáron mind a Félsziget Fesztivál, mind a Székelyföldi Rockmaraton szervezői más zenekarokban gondolkodva állították össze programjaikat, a zenekar pedig mindenképpen lehetőséget szeretne adni erdélyi rajongóinak, hogy 2008-ban is találkozzanak egymással. Az együttes fennállásának 25 éves jubileumát követően is rendületlenül koncertezik és a fiúk lassan belefognak az új, 12. MOBY DICK album megalkotásába is. A borszéki koncertprogram az 1990-1991-es a retro jegyében telik, de a közel másfél órás zúzás alatt hallhatóak más, újabb közönség kedvenc dalok is. Érdemes lesz tehát útra kelni a csodálatos fekvésű, ásványvizéről méltán világhíres észak székelyföldi városkába!

Fontos információ, hogy a borszéki Hármas Ligetben, professzionális színpadi körülmények között megrendezésre kerülő koncert mindenki számára INGYENES LESZ!"


2008. július 1.:
Ismét lesz MOBY DICK koncert a Bácskában!

A legutolsó délvidéki (óbecsei) koncertünk óta bizony már másfél év telt el. 2007. októberében sajnálatos okok miatt lemondásra került szabadkai koncertünk. Örülünk, hogy ismét ellátogathatunk Hozzátok!
Várunk minden egykori és jelenlegi MOBY DICK fanatikust 2008. július 4-én este a ZENTAGUNARASI Sportpályán felállított nagyszínpad elé, hogy veletek együtt szólaltassuk meg a 90'es évek legkeményebb dalait.
További információk: III. Délvidéki EMI-tábor


2008. június 21.:
Kedden lesz az elmaradt ZP-s koncert pótlása, gyertek!


2008. április 23.:
Nehezen tudjuk feldolgozni és traumaként ért minket is, hogy a tegnapi ZP-s koncertet nem sikerült megtartani, képzelhetitek milyen hangulatban utaztunk hazafelé. Veletek együtt tudunk érezni, akik eljöttek a rossz idő ellenére is, és kitartóan vártátok a zenekart. A legőszintébben sajnáljuk és mindenkitől elnézését kérünk a történtek miatt! A Zöld Pardon a rossz időre és az időjárás-jelentésre hivatkozva nem sokkal a kezdés előtt lefújta a koncertet, ami sajnos jogában állt, csupán egy esőnap, egy új időpont kitűzésére volt lehetőségünk. Ez persze nem oldja meg mindannyiunk problémáját, hogy Veletek együtt hiába voltunk ott, de június 24-én megpróbáljuk bepótolni a bepótolhatatlant.


2008. április 21.:
Holnap este (április 22-én, kedden) 20h-tól Budapesten a Zöld Pardonban lépünk fel, ahol ezt megelőzően még nem játszott a zenekar! Egy kiadós, másfél órás retro programot nyomunk, mindenkit várunk szeretettel!


2008. április 2.:
Ma este (április 2-án) éjfélkor illetve vasárnap (április 6-án) 22 órakor az MTV Headbangers Ball exkluzív vendége lesz Mentes Norbert!


2008. április 1.:
Újabb határon túli meghívásokkal bővül a zenekar nyári koncert palettája!
Örömmel tájékoztatjuk Zemplén vármegye mindkét oldalán élő rajongóinkat, hogy a MOBY DICK együttes első alkalommal látogat el a Soprontól 500 km-re fekvő felvidéki KIRÁLYHELMEC városába, ahol az 1919-es megszállás óta még mindig nagy többségben élnek magyar honfitársaink. Valamint köszönettel vettük az Egyesült Magyar Ifjak délvidéki tagozatának koncert meghívását is Zentagunarasra, így a 2007. novemberben Szabadkán betiltott koncertünk ellenére mégis sikerül fellépnünk a Bácskában.


2008. március 30.:
Az utóbbi koncertekről - illetve néhány régebbi elmaradást pótolva - felkerült a Fotóalbumba néhány képsorozat.


2008. március 13.:
A Filmmúzeum-on ma este (csütörtökön) 21:20-kor, pénteken 15:30-kor illetve vasárnap 20:00-kor Moby Dick-ről lesz szó a "Privát Rocktörténet" című műsorban. Aki tudja nézze!


2008. március 11.:
Felkerült néhány tavaszi/nyári koncert időpontja!


2008. március 9.:
Figyelem! A március 8-i felvidéki (Csallóközcsütörtöki) koncertet követően, sajnálatos módon "eltűntek" Hofi alábbi dobfelszerelései:

- Hardcase Hardware Tok (HN40W)
- Tama Roadpro pergőállvány
- Tama Roadpro lábcintányér állvány (HH75W)
- Tama Roadpro kombiállvány
- Tama Roadpro gémesállvány
- Tama CAMCO twinpedál
- Pearl twinpedál puhatok
- Hardcase Cintányértok HN6CYM22
- Zildjian K 14" Mastersound Lábcintányér
- Zildjian K 21" Heavy Ride
- Zildjian K 18" Dark Crash Thin
- Hardcase Pergőtok HN14S
- Tama Warlord Masai Bubinga pergődob
- Tama Masai Quilt Bubinga Snare Drum with Warlord Lugs (6 x 14 inch)

Aki bármit tud a fenti felszerelésekről, az kérjük hívja a +36309372440 telefonszámot, vagy írjon email címünkre (kapcsolatok menü).


2008. január 23.:
Felkerült néhány 2008. tavaszi koncert dátum! A Hammer Records jóvoltából újra hivatalosan is kiadásra kerül az első Moby Dick nagylemez, az Ugass kutya! Ennek apropójából egy különleges koncert lesz Budapesten, az újonnan nyílt Avalon Clubban, ahol az első 3 album dalaiból álló koncertműsor lesz! A részletekről később írunk, addig is nézzétek meg a Koncertek menüt!