2007. november 14.:
"November 17-én a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom délvidéki szekciójának meghívására Szabadkán koncertezik a MOBY DICK..." - Sok helyen olvasható még a rendezvény plakátja a Délvidék magyarlakta településein. Azonban sajnálattal tájékoztatjuk minden rajongónkat, hogy a szombati koncertre nem kerül sor, mert a szerbiai hatóságok - köztük Szabadka város polgármesterének - döntése alapján a rendezvényt betiltották!

Érthetetlen, hogy egy Európai Unióba igyekvő országban ilyen döntést hoz a felerészben magyarok által lakott város - egyébként magyar - polgármestere. A MOBY DICK 1994. óta 6 alkalommal lépett fel Délvidéken hűséges rajongótábora elött, és ezidáig egyetlen alkalommal sem volt semmilyen probléma vagy feszültség a zenekar koncertjein.

Nagyon sajnáljuk, hogy a szervezők által amúgy jól előkészített rock rendezvény hatósági betiltásával tönkre tettek több száz, a hazája és magyarsága iránt elkötelezett fiatal szórakozását.


2007. november 13.:
Tragikus hirtelenséggel elhunyt a zenekar egy régi barátja, Hoffmann Ödön (Dodó), aki még a korai demo-s korszakunkban volt a Moby Dick roadja és lelkes segítője.
Dodó! Legyen Neked könnyű a föld! R.I.P.


2007. október 28.:
2007. november 17-én Szabadkán a Moby Dick! A tavalyi délvidéki 1956-os megemlékezéshez hasonlóan, idén is megrendezésre kerül az előadásokkal, filmvetítésekkel és koncertekkel egybekötött esemény, amelyre 2007-ben is meghívást kapott a zenekar. Részletek a Koncertek menüben.


2007. szeptember 4.:
Sziasztok! Szeptember 15-én jótékonysági koncert lesz Kaposváron, a Szivárvány Zeneházban! A szervezők Puskás Bence kisfiú ősssejt-beültetésére gyűjtenek pénzt, immáron második alkalommal! Gyertek, segítsünk!


2007. május 15.:
Figyelem! 2007. június 22-én pénteken PeCsa buli lesz! A Moby Dick mellett fellép még a nagyteremben az Akela, Dalriada, Road és a Morfium...

A koncerttel kapcsolatban Smici a következőket mondta el: "A Petőfi Csarnokban játszani még ma is ugyanaz az érzés, jelkép, a metál fellegvára, számos sikerünk helyszíne, számomra szinte misztikummal bír. A PeCsa bulikra mindig különös figyelemmel készülünk, megpróbáljuk most is hozni a legjobb formánkat, Moby Dick slágerekből természetesen nem lesz hiány, így a hangulat garantált. A koncert pikantériája, és számomra külön öröm, hogy ismét a Akelával együtt játszunk, szerintem ebből csak jó buli lehet és ezt a rajongók is tudják."

Kapunyitás 18:00-kor!


2007. április 26.:
Sziasztok! Végre lehetőségünk van a korábban elmaradt miskolci bulik után ismét fellépni az Avas alján, méghozzá július 28-án szombaton! Részletek a Koncertek menüben.


2007. április 18.:
Felkerült a Fonogram díjátadós fellépés a Letöltés menü video special részébe!


2007. február 21.:
Mentes Norbert, Hoffer Péter és Sziva Balázs (Romantikus Erőszak) Hungarica nevű projectjének első nagylemeze 2007. március 12-én jelenik meg Nem keresek új hazát címmel! A lemez már előrendelhető a Metalindex Shopban. Bővebb infok a Hungarica weblapján, a www.hungaricamusic.hu-n!


2007. február 1.:
A Fonogram díjátadón, melyet 2007. február 24-én szombaton, a budapesti Millenáris Parkban rendeznek meg, fellép egy dal erejéig a Moby Dick is, amit élőben sugároz a közszolgálati televízió (m1), de a helyszínen is van lehetőség megnézni az eseményt. Aki még nem tudná, előző nap pénteken pedig a Wigwamban lép fel a zenekar!


2007. január 19.:
A Mahasz DVD listán 1. helyen nyitott a "25 éves jubileum"! Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez!